Εδώ και μερικές εβδομάδες έχει γίνει γνωστό ότι σύντομα θα τοποθετηθούν 1.000 νέες κάμερες στους δρόμους της Αθήνας οι οποίες θα καταγράφουν τις παραβάσεις των οδηγών. Η αποκάλυψη έγινε για πρώτη φορά από τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης ενώ ακολούθησαν τοποθετήσεις κυβερνητικών στελεχών, δείχνοντας ότι η απόφαση είναι ειλημμένη.
Ένας από αυτούς ήταν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ο οποίος μιλώντας στα Παραπολιτικά δήλωσε σχετικά: «Υπάρχουν δύο έργα τοποθέτησης καμερών που θα τρέξουν το επόμενο διάστημα. Το πρώτο, που θα αφορά περίπου 350 κάμερες τροχονομικών παραβάσεων στα φανάρια, θα υλοποιηθεί από την Περιφέρεια Αττικής. Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σύμφωνα με μια μελέτη της Αστυνομίας, σχεδιάζει τον διαγωνισμό για την προμήθεια και την εγκατάσταση περίπου 1.000 καμερών τελευταίας τεχνολογίας για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας και την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας σε 730 σημεία. Αυτές και άλλες κάμερες, όπως του ΟΑΣΑ για τις λεωφορειολωρίδες, θα ενταχθούν σε έναν ενιαίο συντονισμό, για τον οποίο θα υπάρξουν ανακοινώσεις από την κυβέρνηση τις επόμενες ημέρες».
Ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο θέμα και σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ πριν από λίγες ημέρες: «Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η Ελληνική Αστυνομία έχει ένα σχέδιο για 1.000 κάμερες, οι περισσότερες εδώ στην Αττική. Σε λίγες μέρες θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις, ωστόσο χρειάζεται να δούμε τις έξυπνες κάμερες, δηλαδή αυτές που θα μπορούν να βεβαιώνουν την παράβαση απευθείας και να τις στέλνουν στον παραβάτη, για να τελειώνουμε όλη αυτή τη διαδικασία που απαιτεί χιλιάδες εργατοώρες».
Με την παραπάνω τοποθέτηση ο υπουργός επιβεβαίωσε ότι στόχος είναι να αποκτηθούν κάμερες τελευταίας τεχνολογίας που θα βεβαιώνουν αυτοματοποιημένα το πρόστιμο και θα το στέλνουν «συστημένο» στον κάτοχο του οχήματος, χωρίς να παρεμβάλλεται στη διαδικασία ανθρώπινο χέρι. Τα οφέλη αυτής της τεχνολογίας είναι δύο. Το πρώτο ότι δεν χρειάζεται να απασχοληθεί μεγάλος αριθμός προσωπικού και το δεύτερο ότι δεν θα μπορούν οι παραβάτες να επικοινωνούν με τον… γνωστό του γνωστού για να σβήσουν την κλήση. Όλα αυτά, ωστόσο, μένουν να αποδειχθούν και στην πράξη.
Σε ποια σημεία της Αθήνας προβλέπει το σχέδιο να τοποθετηθούν οι κάμερες; Σύμφωνα με Τα Νέα υπάρχουν εκθέσεις της Ελληνικής Αστυνομίας που παρουσιάζουν τα πιο επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου της πρωτεύουσας.
Αυτές οι εκθέσεις πρέπει να ληφθούν υπόψη από τους αρμόδιους ώστε η τοποθέτηση των καμερών να είναι όσο το δυνατόν πιο στοχευμένη και αποτελεσματική. Οι δρόμοι που θεωρούνται κομβικής σημασίας είναι: Ποσειδώνος, Αμαλίας, Συγγρού, Βασιλίσσης Σοφίας, Βασιλίσσης Όλγας, Μεσογείων, Κηφισίας, Αλεξάνδρας, Λαυρίου, Μαρκοπούλου, Αθηνών, Αλίμου, Κηφισού, Κωνσταντινουπόλεως, Μαραθώνος, Πειραιώς, Κατεχάκη, Θηβών, Βουλιαγμένης και Βασιλέως Κωνσταντίνου.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έπιασε δουλειά ο Ιάσονας - Ο πρώτος ψηφιακός σύμβουλος πωλήσεων αυτοκινήτου στην Ελλάδα
Ποιο μοντέλο της Volkswagen πωλείται φθηνότερα στην Ελλάδα απ' ότι στη Γερμανία
Επίσημο: Πρώτη αποκάλυψη για το νέο Renault 4 - Δείτε τις εικόνες